Viktiga poäng på spel på söndag.

Grönvitt möter FC Lahti på bortaplan på söndag i något av en sexpoängsmatch. Lahti ligger på tionde plats med 14 poäng, tre fler än IFK och med en match mindre spelad.

I transferfönstret så har båda lagen förstärkt. FC Lahti har tagit in förstärkningar från Kroatien både i anfallet och försvaret. Anfallaren Leon Kreković hoppade in i andra halvleken när man spelade 1-1 hemma mot SJK i förra omgången. Försvarsspelaren Luka Šimunović är spelklar till söndag och kan tänkas debutera då. Man kan tänka att Lahtis kroatiske målvakt Marin Ljubić har haft ett finger med i spelet vid rekryteringen av sina landsmän?

För IFKs del börjar skadeläget se bättre ut då Albin Granlund är tillbaka och Olawale Tehe har kunnat träna för fullt. Han är säkert inte ännu klar för 90 minuter men det är inte omöjligt att han är med i truppen som åker till Lahtis.

IFKs huvudtränare Daniel Norrmén ser fram emot matchen:

- Det är såklart en viktig match med mycket som står på spel, men samtidigt ska man inte överdriva betydelsen. Vi strävar efter att ha rätt balans och se till att våra spelare vågar spela ut, säger Ahna.

Nyförvärvet Jelle van der Heyden från Holland är spelklar till matchen. Enligt uppgift lär han ha sett pigg ut på träningarna, det återstår att se om han får starta på söndag.

Försvarsspelet har varit stabilt i stort sett hela säsongen, nu får vi hoppas att det offensiva spelet blir lite mer effektivt. Tre poäng vore väldigt välkommet i den här matchen.