Uddamålsförlust i Vasa

VPS – IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

Första halvlek

IFK får en mardrömsstart på matchen då VPS med Hudd i spetsen stöter in bollen bakom Elmo Henriksson i matchens första anfall, blott 30 sekunder in i matchen och därmed värsta tänkbara start.

Första kvarten är det fortsättningsvis VPS som har spelet. Båda lagen skapar dock anfallsförsök och ett par hörnor men utan resultat, närmast är VPS som med några farliga inlägg skapar returmöjligheter som mycket väl kunde resulterat i flera baklängesmål då IFK ligger relativt lågt med försvaret och VPS får komma nära inpå Henriksson.

Efter halvtimmen spelad tvingas IFK till sitt första byte då en skadad Sallinen ersätts av Ndom. Första halvlek är i övrigt relativt händelselös – VPS har en boll i nätmaskorna i den 34e minuten men domare Reitala vinkar av för offside. IFK för det mesta av sitt spel på defensiv planhalva och känslan är att man inte riktigt får till det man vill göra med bollen trots att man har majoriteten av bollinnehavet. Samtidigt som VPS har en bättre fart i passningsspelet och ett snabbare anfallsspel när möjligheterna ges.

IFK avslutar första halvlek med sin första riktiga målchans då Dé gör en snabb vändning med bollen framför VPS straffområde, avslutet är dock inga större problem för VPS-keepern. 1-0 till VPS står det på tavlan inför halvtid.

Andra halvlek

IFK gör ett byte i halvtid, Henrique ersätter Coubronne redan från avspark av andra halvleken. Den andra halvleken börjar inte heller den på bästa sätt då VPS i den 53e matchminuten gör 2-0 efter att Savio gjort en löpning i djupled, plockar upp en långpassning och placerar in bollen lågt förbi Henriksson intill stolproten.

IFK vaknar till efter 2-0 målet och får lite mera rörelse och initiativ på offensiv planhalva. Stundtals skapar man ett par situationer där det är riktigt farligt framför VPS-målet men utan att lyckas peta in bollen, VPS-målvakten lyckas bland annat parera ett friläge från Dé.

I den 69e matchminuten pekar domare Reitala på straffpunkten då Granlund skicket ett avslut påväg mot VPS-målet och avblåsningen är för hands. Hopcutt står för straffsparken och gör inget misstag från elva meter, straffen slås säkert intill vänster stolpe och reduceringen är ett faktum!

I den 83e minuten gör IFK ett trippelbyte – Asiri, Suleman och Enqvist in, Sjöroos, Ngamba och Sumusalo ut. Strax efter trippelbytet har IFK en nick i ribban till följd av hörna, samtidigt som VPS Savio drar på sig kvällens andra gula kort och får lämna planen till en utvisning.

Tyvärr kommer IFK inte närmare än så trots en man mindre sista minuterna. Matchen slutar med förlust 2-1.