En tung förlust på WHA

IFK Mariehamn 2-3 FC Lahti (1-0)

Solen lyste och temperaturen var tvåsiffrig. Det var upplagt för en riktigt bra fotbollsfest i Mariehamn med andra ord. Förhandstippade bottenlaget FC Lahti stod mot motståndare idag och precis som IFK hade de kryssat i deras första match (VPS borta 0-0)

Första halvlek

Matchinledningen blev rätt jämn. Lahti tog tag i bollinnehavet, medan IFK skapade matchens första målchanser.

Samuel Anini Jr. var under matchens gång ett ständigt orosmoment för bortaförsvararna och det var också han som skulle skapa matchens första läge. Den kvicke 20-åringen vek in från sin vänsterkant och avlossade ett bra avslut mot mål, men Marin Ljubic i bortamålet gjorde en fin räddning.

IFKs första mål för dagen kom efter att man hade haft ett längre tryck mot bortamålet. Ett inlägg från Hopcutt hittade först Tuco, som styrde den mot Timi Lahti som knäade in bollen i mål.

Andra halvlek

FC Lahti skulle kvittera direkt i den andra halvleken. Julius Tauriainen måttade in ett fint inlägg till en fristående Tommi Jäntti, som utan större problem kunde stöta in kvittering.

Bara fem minuter senare drog dagens ljusglimt Samuel Anini Jr. in från vänsterkanten och avslutade kyligt in bollen i mål tätt intill den bortre stolpen.

IFK spelade på ett kontrollerat sätt och såg efter en 60 minuter ut att greja en säker seger. Likt tidigare gånger under matchens gång skapade Grönvitt flera farliga lägen tack vare Anini Jrs. kvicka fötter på vänsterkanten. Ett 3-1 mål låg verkligen i luften.

I den 77:e matchminuten fick Altin Zeqiri en boll på offensiv planhalva. Mot sig hade han Albin Granlund som oturligt nog tappade kontrollen på Zeqiri. Lahti spelaren kunde därmed rycka ifrån och avslutade säkert in bollen vid Elmo Henrikssons första stolpe.

Bara minuter senare avgjorde FC Lahtis långa mittback Juho Pirttijoki, då han nådde högst på en alldeles lysande slagen hörna från Altin Zeqiri. Nicken var så pass hård och välplacerad, så att Elmo i målet hade noll chans på den.

Trots ett spelövertag matchen igenom så förlorar IFK dagens match mot gästande FC Lahti. Nya tag gäller i Kotka inkommande lördag, då ska årets första tre poängare inkasseras.

/ Elis Åberg

19’ Timi Lahti 1-0

50’ Tommi Jäntti 1-1

55’ Samuel Anini Jr. 2-1

77’ Altin Zeqiri 2-2

81’ Juho Pirttijoki 2-3