Slutforceringen räckte inte till

Trots en stark slutforcering av IFK blev det en tung förlust i Vasa då VPS vann med 2 mål mot 1.

Första halvlek

Hemmalaget VPS inledde starkt och Teemu Hytönen hade redan efter 6 minuter ett bra läge då han sköt från nära håll men Matias Riikonen räddade den. Endast några minuter senare, i den 11:e minuten, hade Kalle Multanen ett mycket bra läge att ge VPS ledningen men Patrik Raitanen täckte skottet och bollen styrdes till hörna istället för att gå in i mål bakom Matias Riikonen.

Efter den väldigt starka inledningen av VPS stabiliserades matchen något ett tag men det var fortsättningsvis övertag för VPS. När en halvtimme var spelat så hade Alfie Cicale ett ypperligt läge men bollen gick några centimeter utanför stolpen.

Det såg ut som att första halvleken skulle sluta mållös men i den 45:e minuten gjorde Teemu Hytönen 1-0 målet vilket kändes tungt men inte orättvist.

Andra halvlek

IFK bytte in Sebastian Dahlström till andra halvlek och det var Oskari Sallinen som hade spelat klart. I den 50:e minuten kom nästa kalldusch då ett långt VPS-inkast oturligt nickades i eget mål av Pedro Machado.

IFK gjorde ytterligare byten då Robin Sid kom in istället för Matias Ojala i den 56:e minuten. Det var också roligt att se Hugo Cardoso göra comeback efter skadan i den 62:a minuten då Jiri Nissinen byttes ut.

Det blev mer och mer av IFK ju längre matchen led och i den 75:e minuten hade IFK en boll i VPS-målet men målet godkändes inte eftersom det var offside. Tehe Olawale var det som satte returen på Sebastian Dahlströms avslut.

Kort därefter skulle så reduceringen komma. Det var Hugo Cardoso som slog ett inlägg som Daniel Enqvist trycke in bakom Teppo Marttinen, matchuret stod på 79 minuter. IFK försökte skapa chanser för en kvittering och lyckas vaska fram flertalet bra målchanser. I den 87:e minuten sköt Adam Larsson stenhårt i stolpen och på övertid hade IFK en trippelchans men VPS-försvaret offrade allt och täckte skotten. Dessvärre kom inte kvitteringen denna gång trots en stark slutforcering.