Planenlig seger mot Vaajakoski

Under lördagskvällen spelade Grönvitt en träningsmatch mot division 1 laget FC Vaajakoski. 182 åskådare på Wiklöf Holding Arena fick bevittna en målrik tillställning, som slutade 4–1 till Grönvitt.

Första halvlek

Motståndarna FC Vaajakoski började matchen bra och Grönvitt hade svårt att få till kontrollerade anfall. Vaajakoski spelade till en början väldigt klokt och det blev ett IFK som man inte kände igen från tidigare matcher. Nyförvärvet Hugo Cardoso spelade från start och han noterades för matchens första avslut mot mål. IFK ryckte upp sig efter en svag start och i den 22:e minuten gav Muhamed Tehe Olawale Grönvitt ledningen. Bara minuter senare kvitterade bortalaget genom Saboor Salim. Lika läget höll inte länge, då IFK mot slutet av den första halvleken drog upp tempot igen. Patrik Raitanen skickade in ett lågt inlägg från högerkanten och där dök Leo Andersson upp. 19-åringen gjorde inte något misstag och Grönvitt återtog därmed ledningen.

Andra halvlek

Inför den andra halvleken gjorde IFK ett par byten. Jämfört med den första halvleken, så var den andra betydligt bättre från hemmalagets sida. Michael Fonsell vann bollen högt upp på offensiv planhalva och lite utanför straffområdet placerade han in en boll, som gav Grönvitt en 3–1 ledning. Efter målet från Fonsell, så var det total dominans från IFKs sida. Vaajakoski hade stora problem med pressen från de Grönvita. I den 72:e minuten testade Matias Ojala med ett hårt skott från distans. Skottets kraft var så pass hårt, så Vaajakoskis målvakt fick se bollen gå in en fjärde gång. Mot slutet avtog Grönvitts intensiva press och slutresultatet skrevs till 4–1.

Bruno Romãos tankar om träningsmatchen:

”Enligt mig hade matchen två helt olika halvlekar. I den första var vi inte tillräckligt bra, även om vi hade en 2–1 ledning. Det var inte en godkänd första halvlek”

”I halvtid hade vi ett bra snack och alla förstod vad som krävdes av oss i den andra halvleken”

”I den andra halvleken spelade vi på vår nivå igen. Fortfarande missade vi många bra lägen, men över lag mycket bättre jämfört med den första. Vi kunde ha spelat klokare med bollen i vissa lägen, för då skulle vi ha undvikit deras kontringar”

Hela intervjun med Bruno kommer imorgon på våra sociala medier.

Debutanten Hugo Cardosos tankar om matchen:

I den första halvleken var vi inte oss själva, vi borde ha varit mycket bättre. Sista 45 spelade vi mycket bättre. Vi behöll bollen bättre och skapade många bra lägen”

”Det var kul att få göra debut ikväll. Jag är nöjd med min prestation och jag skapade en del bra lägen. Jag borde kanske ha gjort något mål, men huvudsaken var att vi vann matchen”

IFK Mariehamn idag:

Startelvan:

Marc Nordqvist – Patrik Raitanen – Emmanuel Okereke – Eero-Matti Auvinen – Jiri Nissinen – Michael Fonsell – Emmanuel Patut – Leo Andersson – Hugo Cardoso – Adam Larsson – Muhamed Tehe Olawale

Inhoppare: 46’ – Jayden Reid, Robin Sid, Daniel Enqvist

62’ – Matias Ojala, Sebastian Dahlström, Noah Nurmi, Pedro Machado

80’ – Arvid Lundberg, Wille Nuñez, Usman Suleman