NOLLADE PÅ HEMMAPLAN AV KUPS

Valborgsmässoafton och strax innan middagstid, då mötte IFK gästerna från Kuopio, KuPS, som idag var numret för stora och kunde vinna matchen med 2 mål mot 0. En match som inte bjöd på sprudlande spel och relativt få chanser.

Första halvlek var en chansfattig historia. Närmast var KuPS som hade två skott på mål men inget av skotten skapade desto större svårigheter för Elmo Henriksson i IFK-målet. Dessvärre var Robin Sid tvungen att kliva av matchen redan efter en kvart då han tog sig mot ryggslutet. Vi får hoppas att det inte är något allvarligare och att vi snart får se Robin tillbaka på planen. Aly Ndom som idag startade på bänken fick hoppa in för att ersätta Robin Sid.

IFKs bästa och enda riktiga chans i första halvleken kom i den 25:e minuten då Jiri Nissinen och Jamie Hopcutt samspelade på högerkanten. Hopcutt slog ett långt inlägg som Johannes Kreidl i KuPS-målet kom ut för att plocka ned men han misslyckades med det och Tuco fångade upp bollen men tyvärr gick Tucos skott över målet. I övrigt kan noteras att domare Oskari Hämäläninen hann visa det gula kortet tre gånger till olika grönvita spelare under den första halvleken.

Andra halvleken bjöd på mer chanser och det var KuPS som skulle stå för de allra farligaste. När drygt 5 minuter var spelat av den andra halvleken kom Joona Veteli löpandes på högerkanten och spelade sedan enkelt snett bakåt till Urho Nissilä som också han, relativt enkelt, kunde placera in bollen bakom en chanslös Elmo Henriksson. Endast 6 minuter senare utökade KuPS sin ledning till 0-2 och denna gång var det Seth Saarinen som efter en IFK-hörna kom fri (från halva plan!) mot en ensam Elmo Henriksson. Saarinen gjorde inga misstag och rullade in bollen i burgavlen.

IFK spelade upp sig och gjorde allt för att reducera och skapa nerv i matchen efter KuPS två snabba mål. IFKs klart bästa chans hade Tuco då han nickade på Samuel Anini Jr’s fina inlägg, dock visade Johannes Kreidl fina reflexer och stoppade därmed reduceringen för IFK.

Med knappa halvtimmen kvar valde Daniel “Ahna” Norrmén att göra ett trippelbyte för att försöka hota KuPS. In på planen kom Riku Sjöroos, Albin Granlund och nyförvärvet Abdulfattah Asiri. Jiri Nissinen, Samuel Anini Jr och Tuco hade spelat färdigt för idag.

IFK fick aldrig riktigt till någon farlig slutforcering. Närmast var Alan Henrique då han nickade Jamie Hopcutts hörna mot mål men återigen gjorde Johannes Freidl en fin räddning. Olyckligtvis räckte det inte med Robin Sids skada idag, även inbytte Riku Sjöroos var tvungen att ledas av planen i den 76:e minuten och Oskari Sallinen fick komma in. Hoppas det inte är något allvarligare för Riku Sjöroos.

I den 83:e minuten hade matchens 0-1 målskytt Urho Nissilä möjligheten att fullständigt punktera matchen då Saku Savolainen serverade öppet mål till sin kollega Nissilä. Dock gick Nissiläs skott förvånande nog över målet.