En match att glömma

IFK Mariehamn 0-3 FC Haka (0-2)

Kampen om övre slutspelsserien slutade med fördel för bortalaget FC Haka i en 0-3 seger inför 1282 åskådare på Wiklöf Holding Arena. Trots att IFK vann skottstatistiken och hade den största delen av bollinnehavet så lyckades inte hemmalaget göra mål eller ta poäng av ett effektivt FC Haka.

Första halvlek

IFK inledde matchen bra med tydligt tag om den berömda taktpinnen. Dock var det gästande FC Haka som tog ledningen efter en hörna som Eero-Matti Auvinen skulle nicka bort men dessvärre gick den in i eget mål, matchklockan visade 18 minuter. Det höll på att bli ytterligare ett mål bakåt då Emmanuel Okereke slog en svag hemåt passning som friställde Oliver Whyte. Matias Riikonen kom ut och läste Whytes försök till dribbling och fick handen på bollen, fantastiskt läst av Riikonen.

Dessvärre gjorde Haka ytterligare ett mål innan halvtidsvilan och det var Maissa Fall som bredsida in inspelet från Bah-Traore.

IFK försökte skapa chanser och kom till några halvfarliga chanser men hade svårt att omsätta bollinnehavet till några riktigt heta chanser. Lagen gick således till halvtidsvila med en bortaledning 0-2. Skottstatistiken var däremot 4-2 till hemmalagets favör.

Andra halvlek

IFK var inte nöjda med första halvleken och tränare Bruno Romao ville få till en förändring till andra halvleken. IFK gjorde ett trippelbyte till andra halvlek då Jiri Nissinen, Matias Ojala och Emmanuel Okereke gick ut och in kom Oskari Sallinen, Sebastian Dahlström och Pedro Machado.

Hemmalaget fortsatte ha bollinnehavet men det var gästerna som skapade chanserna.

Ytterligare ett byte kom i den 68:e minuten då Jayden Reid kom in istället för Daniel Enqvist. I den 70:e minuten hade Emmanuel Patut ett bra skott på mål som Anton Lepola räddade ut till hörna. Fem minuter senare hade Reid en bra aktion på vänsterkanten då han dribblade snyggt och avslutade med ett bra skott som Anton Lepola hade svårt att hålla, men inte heller denna gång ville bollen in.

I den 81:a minuten kom så en kontring från bortalaget då Evangelos Patoulidis kom mer eller mindre fri och satte spiken i kistan och resultatet skrevs till 0-3.

/Lasse Danielsson

Imorgon kommer det tränar- och spelarkommentarer från matchen och gällande det som komma skall för Hela Ålands lag.

IFK Mariehamn idag:

Matias Riikonen – Patrik Raitanen – Emmanuel Okereke (46’ Pedro Machado – Eero-Matti Auvinen – Jiri Nissinen (46’ Oskari Sallinen) – Daniel Enqvist (68’ Jayden Reid) – Emmanuel Patut – Robin Sid (83’ Michael Fonsell) – Matias Ojala (46’ Sebastian Dahlström) - Muhamed Tehe Olawale – Adam Larsson

IFKs mål: -

Publiksiffra: 1281 personer

Nästa match: IF Gnistan – IFK Mariehamn 15.7 kl. 15:00 på Wiklöf Holding Arena Veikkausliiga Omgång 15