Målrikt i Seinäjoki – IFK utan poäng

SJK – IFK Mariehamn 3 – 2 (0 – 1)

Första halvlek

SJK öppnar matchen bäst och kan inleda med ganska bra press på IFK:s planhalva under matchens första minuter. Man skapar direkt några målchanser via inlägg från kanterna som är riktigt farliga.

SJK ligger tight i positionerna och är snabba på att pressa IFK när bollen är i grönvitts ägo. Det är även SJK som fortsättningsvis under den första halvleken skapar mest offensiva försök, utan att på något sätt spela ut IFK. Det är hård kamp om bollen och IFK står emot SJK:s större bollinnehav med ett tight försvarsspel, samtidigt som SJK gått bort ett flertal anfall med att springa offside.

I den 43e minuten blixtrar det dock till i matchen. SJK gör en slarvig rensning från eget straffområde och Jelle van Der Heyden fångar upp bollen cirka 20 meter från mål, han tar en touch och sätter sedan avslutet rakt i krysset! 0-1. Det är också resultatet på tavlan inför halvtidsvilan.

Andra halvlek

Andra halvlek börjar i ett helt annat tempo än den första. Efter bara tre minuter spelade så får Konstantinos Kotsopoulos en boll i djupled som han avslutar på halvvolley, avslutet är en lugn lobb som SJK-keepern inte når då han är felplacerad, IFK utökar till 0-2!

SJK svarar dock blixtsnabbt och endast två minuter senare så lyckas SJK skapa sig ett läge i straffområdet varpå avslutet styr via en IFK-spelare otagbart för Henriksson i burgaveln, 1-2. Domaren hinner sedan knappt anteckna målet i boken innan SJK lyckas skapa nästa läge, Kemppainen driver in från höger och slår en låg bredsida som letar sig in i bortre hörnet bakom en till synes skymd Elmo Henriksson. 2-2 står på tavlan efter 53 spelade minuter.

Målfesten under inledningen av den andra halveken medför ett högre matchtempo, samtidigt som IFK lyckas hålla lite mera boll. I den 73e minuten gör IFK sina första byten för dagen, Robin Sid och Konstantinos Kotsopoulos ersätts av Tehe Olawale och Leo Andersson.

Fjärdedomaren visar på tre tilläggsminuter och det var vad SJK behövde, i den 93e minuten gör man ett långt inspel från högerkanten som efter en nickskarv landar hos Streng som klipper till på volley i nättaket. 3-2 är ställningen och sekunderna senare blåser domaren av matchen.

/Niclas Lundberg

Målskyttar: van Der Heyden (43), Kotsopoulos (58), Ofori (50), Kemppainen (53), Streng (90 + 3)

Varningar IFK: Tuco, Sallinen

Varningar SJK:Tikkanen, Kaukua, Hradecky

Domare: Joona Manninen

Ruutu-stjärnor: 3 Kemppainen, 2 Streng, 1 Ofori samtliga SJK