Mållöst i Tammerfors

Ilves tog emot Grönvitt på Ratina stadions naturgräs i ett soligt och mycket varmt Tammerfors inför bl.a. ett femtontal ljudliga IFK-supportrar. Inför matchen hedrades Ilves spelare från 1983 då ”Lokattorna” tog sitt hittils enda ligaguld.

Matchen präglades av den starka värmen och endast ett fåtal målchanser skapades, 0-0 ett slutresultat som sammanfattar matchen väl.

Första halvlek:

IFK startade matchen bra och tog sig ett flertal gånger till Ilves straffområde, men inga direkta farligheter skapades. Ju längre halvleken gick desto mer var det Ilves som tog hand om bollen och kommandot, men inte heller de kunde skapa farligheter i Grönvitts straffområde. Ett par halvchanser kom Ilves fram till men båda gånger kunde Elmo Henriksson i IFK-målet ganska enkelt avstyra skotten.

Överlag en ganska händelsefattig halvlek med många inkast, insparkar och offsider, 0-0 i halvlek speglade bra vad som hänt på planen.

Andra halvlek:

IFK gör ett byte i halvtid, Samuel Anini Jr går ut och Michael Fonsell kommer in.

I den 50e minuten har Grönvitt sin kanske största målchans i matchen då det är kalabalik i Ilves straffområde och Robin Sid får ett skottläge från ca 8 meter. Skottet täcks dock av mittbacken N´Diaye i Ilves till en resultatlös hörna.

Efter 75 minuter kommer nyligen inbytte Riku Sjöroos fram på vänsterkanten i straffområdet och spelar snett bakåt till Ariel Ngueukam men ”Tucos” skott går högt över.

Många trötta ben i båda lagen under slutet av matchen men Ilves vaskar ännu fram ett par målchanser då Elmo Henriksson räddar inhopparen James Ngors vinkelskott från nära håll och i matchens absolut sista sekunder räddar Elmo Felipe Aspegrens skruvade skott mot vänstra stolpen.

Som sammanfattning var 0-0 ett rättvist resultat i en jämn match där Ilves hade mer bollkontroll men de få målchanserna fördelades ganska lika.