Mållöst på WHA – endast seger gäller i Kotka

Första halvlek

Matchinledningen är förhållandevis lugn och avvaktande från båda lagen – matchens första farliga möjlighet kommer för Grönvitt i den 15e matchminuten då Jamie Hopcutt slår en hörna som tar i kryssribban och ut. IFK tvingas sedan till ett tidigt byte då Kostas Kotsopoulus drar på sig en skada och tvingas utgå – in kommer Dé.

Förutsättningarna i matchen ändras drastiskt i den tjugonde minuten. Alvaro Ngamba slår en passning hemåt som Elmo Henriksson missbedömer – han drar sedan ner Lahtis Alves och blir frilägesutvisad. IFK gör ett byte som direkt åtgärd efter utvisningen, Otto Hautamo byts in och Alvaro Ngamba går ut.

Den avslutande kvarten på den första halvleken tar sig an ett lugnare tempo – IFK har en riktigt farlig målchans efter en hörna signerad Jamie Hopcutt. IFK får sämsta tänkbara avslut på halvleken då Jiri Nissinen fullföljer en tackling mot Lahtis målvakt och drar på sig dagens andra röda kort. IFK kommer spela sista 45 minuterna med nio man.

Andra halvlek

IFK har gjort ett byte under halvtidsvilan, Jelle van der Heyden har bytts ut till förmån för Riku Sjöroos.

IFK håller bra emot under inledningen av den andra halvleken trots att man är två man mindre på planen, Lahtis skapar inte mera offensivt trots sitt numerära övertag. Båda lagen har dock svårt att få ut det lilla sista av sina spelsekvenser och de riktigt farliga målchanserna lyser med sin frånvaro.

Med tio minuter kvar att spela gör IFK två offensiva byten, Anini Jr och Dé byts in och ut går Alan Henrique och Robin Sid. Trots detta lyckas man inte komma närmare ett avgörande ledningsmål utan matchen slutar 0-0. Resultatet innebär att det är seger mot KTP som gäller i den sista matchen för att IFK ska gå till kvalmatcher och ha chansen att spela ligafotboll nästa säsong.