Ligatrean besegrad på bortaplan

SJK 0–2 IFK Mariehamn (0-0)

Första halvlek

SJK öppnar matchen bättre än IFK med bra rörlighet i laget och ett snabbt passningsspel med högt bollinnehav. IFK får stundtals kämpa under inledningen för att få till ett eget spel. Trots detta är det ändå IFK som får matchens första riktigt bra målchans efter dryga 30 spelade minuter, då Raitanen slår en krossboll mot en djupledslöpande Enqvist, Enqvist drar till på volley men avslutet går högt över. Målchansen kom under IFK:s bästa period spelmässigt under den första halvleken.

SJK kommer till ett par halvfarliga lägen under slutminuterna men det står 0–0 på tavlan när domaren blåser för halvtidsvila.

Andra halvlek

Även om det åter var SJK som såg ut att börja den andra halvleken bäst så tog det inte länge innan rollerna blev ombytta. I den 54:e matchminuten fick Dahlström bollen på vänsterkanten, bryter snett in i banan och avslutet sitter hårt och lågt till vänster, 0–1!

IFK gör direkt efter ledningsmålet ett byte, där Sallinen ersätter Andersson. Sallinen hinner vara på planen i cirka 30 sekunder innan han får ett fint inlägg från högerkanten signerat Nissinen, och nickar enkelt och läckert in 0–2 i bortre burgaveln.

Luften gick ur SJK efter IFK:s dunder-start på den andra halvleken, och förutom ett par målchanser under mitten av den andra halvleken så kom SJK inte speciellt nära en reducering.

Sammanfattning av matchen

Efter den första halvleken så kändes det som fördel SJK, men det ändrades snabbt i och med IFK:s dubbla mål på kort tid i början av andra – och därefter bibehöll grönvitt full kontroll på matchen till sista minut, och de cirka 3200 personerna på OmaSP-stadion fick se IFK ta med sig samtliga tre poäng hem

/ Niclas Lundberg

Huvudtränare Bruno Romãos tankar om matchen:

”Det var en tuff match mot ett bra lag. Vi lyckades göra matchen till en jämn batalj och till slut gjorde vi fler mål än dem”

”Vi började matchen bra, men hade några problem efter kvarten spelad. Efter vattenpausen så kom vi tillbaka in i matchen. I den andra halvleken lyckades vi med att täppa till ytorna och så gör vi ganska tidigt två mål.

”Vi kunde ha kontrollerat bollinnehavet bättre i den offensiva delen, men i slutändan tycker jag ändå det är ett rättvist resultat”

Hela intervjun finns på våra sociala medier imorgon lördag

Jiri Nissinen om matchen och hans fina assist

”Det känns helt underbart just nu. En fantastisk laginsats och att få med sig tre poäng från Seinäjoki är inte lätt. Vi jobbade väldigt hårt och det gav utdelning”

”Före vårt andra mål så hade jag och Hugo (Cardoso) några fina kombinationer. Före inlägget såg jag en fin rörelse mot mål från Oskari (Sallinen) och inlägget kom perfekt in till honom”

”SJK hade mycket boll och inlägg under matchens gång. Vi som lag försvarade oss oerhört bra”

Hela intervjun finns på vår Instagram kl. 15:00 under lördagen

IFK Mariehamn idag:

Matias Riikonen – Jiri Nissinen - Patrik Raitanen (46’ Eero-Matti Auvinen) – Pedro Machado – Michael Fonsell – Daniel Enqvist (82’ Emmanuel Okereke) – Emmanuel Patut – Sebastian Dahlström (73’ Adam Larsson) – Robin Sid – Leo Andersson (57’ Oskari Sallinen) – Hugo Cardoso (73’ Jayden Reid)

IFKs mål: 54’ 0-1 Sebastian Dahlström, 58’ 0-2 Oskari Sallinen

Publiksiffra: 3240 personer

Nästa match: FC Haka – IFK Mariehamn 7.6 kl. 18:00 på Tehtaan Kenttä i Valkeakoski. Omgång 10 av Veikkausliiga