Kvartsfinal - Här kommer Grönvitt

Efter ett kortare landslagsuppehåll så var det dags för fotboll igen. IFK Mariehamn spelade åttondelsfinal i Finlands Cup 2023 mot Vasa IFK under torsdagskvällen på Lemon Soft Stadion uppe i Vasa.

Första halvlek

Redan efter två minuter spelade fick IFK ett drömläge att ta en tidig ledning, då Dé serverade en djupledslöpande Tuco på högerkanten. Den kamerunske anfallaren fick iväg ett avslut som precis gick utanför målvaktens högra stolpe.

Efter det skulle matchen komma att få en tempo- och chansfattig matchbild. Varken hemmalaget eller bortalaget lyckades skapa några farliga lägen och det såg länge ut som att den första halvleken skulle sluta mållös.

Bara två minuter innan halvtidsvilan slog Leo Andersson in ett långt inlägg, som letade sig fram till den reslige Tuco och den här gången nickade anfallaren in ledningsmålet för Grönvitt.

Andra halvlek

Om första 45 bjöd på ett tempofattigt spel, så skulle den andra bli bättre.

IFK började löpa mera och det skulle ge utdelning i målchanser. Till exempel så sköt den nyblivna 22-åringen Oskari Sallinen i ribban och Robin Sid fick ett bra nickläge från nära håll.

Ju längre matchen led desto mer kom IFK att försöka spela av matchen genom att rulla boll. Hemmalaget kom inte till att skapa några farliga lägen överhuvudtaget och då som då försökte IFK Mariehamn stänga matchen helt genom ett 2-0 mål.

Grönvitt lyckades tillslut med att stänga matchen och därmed spelar IFK Mariehamn kvartsfinal i Finlands Cup 2023.

Kvartsfinalen kommer att spelas mot KuPS på Wiklöf Holding Arena, med det preliminära speldatumet 5.7.