KTP vassare och tog samtliga poäng

KTP VASSARE OCH TOG SAMTLIGA POÄNG

Det var två lag utan vinst som tog sig an denna match på lördagen i Kotka. Det var mycket kamp och vilja mellan två lag som verkligen ville ta sin första vinst. När domare Joni Hyytiä blåste av matchen var det till slut hemmalaget som hade tagit samtliga tre poäng efter en seger med två mål mot ett.

Matchen och KTP rivstartade med ett gyllene läge att ta ledningen efter endast en par minuter in i matchen. Det var en fast situation som letade sig fram till Gabriel Sandbergs fot som styrde bollen precis utanför målet. IFK hade svårt att få ordning på KTPs anfall i början och även svårt att skapa eget spel. KTP ångade på och nästa läge hade Pozo-Venta då han kom fri mot IFKs mål. Elmo Henriksson kom utrusande och gjorde sig stor som tvingade Pozo-Ventas avslut precis utanför.

Det dröjde till 17:e minuten innan våra grönvita kämpar kom till det första bra läget och det var pigge Dé som nosade upp en boll för att passa vidare till Samuel Anini Jr som i sin tur fick till ett avslut mot Rasmus Leislahti ,dessvärre gick skottet utanför.

KTP visade sin farlighet på fasta situationer i den 24:e minuten då Daan Klinkenberg hade en nick som bara var centimeter från att leta sig in mellan Henrikssons stolpar. Efter detta började det delas ut gula kort av domare Hyytiä som på sju minuter visade kortet till Aly Ndom, Samuel Anini Jr och Timi Lahti. Totalt skulle Hyytiä visa kortet i olika färger hela sju gånger till innan matchen var slut.

Länge såg det ut att bli en mållös första halvlek men i den 43:e minuten blixtrade Tuco till med ett skott i ribban efter lite tumult i KTPs straffområde. Det skulle komma ytterligare en chans innan det var dags för halvtidsvila, dock för KTP. Mika drev bollen mot IFK-målet, det såg ut som att IFK-försvaret skulle ta hand om situationen eftersom vi hade övertag i antal - 3 mot 1. Dock lyckades Mika att överlista IFK och rullade retfullt in 1-0 till KTP med halvlekens sista bollberöring. Bittert.

KTP ledde dock rättvist i halvtid och var det laget som skapade fler och farligare chanser i första halvleken. Albin Granlund byttes ut i halvtid och Jiri Nissinen började därmed andra halvlek.

IFK behövde en uppryckning till andra halvlek och den kom! Det var ett mycket piggare IFK som kom in till den andra halvleken. Det dröjde endast två minuter innan Alvaro Ngamba kunde kvittera matchen till 1-1 efter att ha nickat in bollen när KTP-försvaret nickat bort ett inlägg. Efter målet fortsatte IFK att spela bra och skapade chanser.

KTP fick i den 64:e minuten en hörna och satte igång den snabbt. IFK togs med överraskning och hade inte hunnit formera sitt försvar, detta gjorde att Alves Furtado omarkerad kunde rulla in 2-1 bakom Elmo Henriksson. Målet får skrivas på slarvkontot och tas som en läropeng för IFK framöver. Efter målet flyttade IFK upp spelet och ökade risken. Det blev ett böljande spel med flera gula kort och många byten i jakten på kvitteringen. Rivjärnet Robin Sid byttes in i den 67:e minuten och Aly Ndom hade spelat färdigt. I den 81:a minuten gjorde Daniel “Ahna” Norrmén ytterligare två byten då Daniel Enqvist och Riku Sjöroos kom in istället för Mikko Sumusalo och Samuel Anini Jr.

IFK lyfte upp och KTP fick ytor att kontra på. Dessvärre fick IFK inte in kvitteringen och dessutom tog Jean-Christophe Coubronne sitt andra gula kort i den 89:e minuten.

Efter matchen var IFKs lagkapten Timi Lahti väldigt besviken och sade att IFK gav bort två mål till motståndaren och med det vinner man inga matcher i Veikkausliiga.