Ett ineffektivt IFK blev straffade av ett effektivt Gnistan

IF Gnistan 2-1 IFK Mariehamn (1-0)

En jämn tillställning där IFK hade första heta chansen då Adam Larsson blev frispelad och sköt, returen gick in men dessvärre var Adam Larsson i offside.

Det dröjde sedan till den 26:e minuten innan nästa heta chans skulle komma och det var Tehe Olawale som drev på högerkanten och kom till ett relativt bra läge för skott. Olawale sköt men skottet gick dessvärre utanför. Minuten efter, alltså i den 27:e minuten, tog hemmalaget IF Gnistan ledningen genom ett snyggt och välplacerat skott precis utanför straffområdet signerat Vertti Hänninen.

IFK gav inte upp och bästa läget hade Adam Larsson då Kalle Wallius drev bollen från egen planhalva till motståndarmålet för att sedan passa Adam Larsson som ur liten vinkel fick iväg ett bra skott men dessvärre gick det precis utanför.

Flera farliga lägen blev det inte i den första halvleken som spelmässigt var rätt jämn. Däremot gick hemmalaget till halvtid med 1 mål mot IFKs 0.

Andra halvlek

Knappt hade den andra halvleken börjat innan Gnistan utökade ledningen till 2-0 och återigen genom Vertti Hänninen. Matchuret stod på 46 minuter och det kändes som ett tungt bakslag.

IFK ökade takten och flyttade upp spelet och redan i den 51:a minuten kom utdelningen. Jayden Reid slog en hörna som Emmanuel Patut nickade in. Detta gav ytterligare energi till IFK som hade flertalet chanser att kvittera. I den 63:e minuten nickade Adam Larsson ner ett inlägg som gav Tehe Olawale en ypperlig chans att kvittera men Oliver Pettersson i Gnistan-försvaret stod i vägen denna gång.

Gary Williams gjorde ett dubbelbyte i den 64:e minuten då Eero-Matti Auvinen och Jiri Nissinen kom in istället för Pedro Machado och Kalle Wallius.

I den 72:a minuten hade Sebastian Dahlström en boll som gick precis över efter att Tehe Olawale slagit inlägget. Ytterligare friska krafter kom in då Matias Ojala och Leo Andersson byttes in istället för Tehe Olawale och Emmanuel Patut.

IFK bytte även in Wille Nunez istället för Robin Sid i den 85:e minuten. Några hörnor i slutet som var det närmaste IFK kom kvittering idag.

Nya tag redan på torsdag då IFK reser till Lahtis i den oerhört viktiga matchen mot FC Lahti.

/Lasse Danielsson

Rösta fram matchens IFK-spelare och ha chansen att vinna en dygnskryssning med Viking Line (värde 300€) här

IFKs huvudtränare Gary Williams om matchen

”Om man jämför med senast vi var här, så har vi haft mer tid tillsammans. Vi kom in rätt bra i matchen, vi hade bra med bollinnehav och skapade lägen framåt. Gnistan är ett tufft lag att möta, de återerövrade mycket boll och vann många dueller idag”

”Efter deras första mål hade vi det tufft, vi tappade momentum och de skapade en del farliga lägen. Vi behövde dock inte ändra särskilt mycket till den andra halvleken, egentligen var det bara att tro på det vi gör där ute på planen. Vi skulle spela utan rädsla och det gjorde vi verkligen, så mycket beröm till killarna. Karaktären som vi visade i den andra halvleken är något vi tar med oss till de kommande matcherna”

”Vi sov helt enkelt i de första 30 sekunderna av den andra halvleken. Vi måste träna på att försvara vår box precis utanför straffområdet, men det var snygga avslut från Gnistan”

”Jag är besviken att vi inte fick någon poäng från matchen, men avslutningsvis är jag glad över karaktären killarna visade idag”