ILVES TOG TRE POÄNG I JÄMN MATCH

IFK inledde piggt och redan i den 6:e matchminuten skapades första chansen då Albin Granlund och Robin Sid väggspelade snyggt på högerkanten. Det hela slutade med att Albin Granlund slog ett bra inlägg som Mikko Sumusalo kom bra fram till men tyvärr fick han inte ordning på avslutet.

Bara tre minuter senare var det dags igen då Dé kom löpandes på en omställning och tog sig ända fram till mål men från relativt dålig vinkel lyckades inte Dé överlista Otso Virtanen i Ilves-målet.

I den 18:e minuten hade Ilves hörna och dessvärre men grönvita ögon landade bollen precis framför Djair som enkelt kunde rulla in ledningsmålet för hemmalaget. Kort efter Ilves ledningsmål kom ytterligare ett bakslag då Albin Granlund tog sig för baklåret och det var dessvärre så illa att han inte kunde fortsätta och IFK tvingades därför till sitt första byte redan i den 21:a minuten då Jiri Nissinen ersätta Albin Granlund.

IFK skulle dock kvittera och det gjorde bortalaget i den 26:e minuten då Jamie Hopcutt slog ett inlägg till Robin Sid som i sin tur passade vidare till Dé. Dé sköt mot Otso Virtanen som inte lyckades hålla bollen och på returen kom Mikko Sumusalo och tryckte in bollen i mål. Några fler farliga chanser skapades inte under första halvleken och lagen gick därmed till halvtidsvila med ställningen 1-1.

Andra halvlek bjöd på färre målchanser och istället mycket kamp. När 63 minuter var spelat så tvingades IFK till sitt andra byte då Jean-Christophe Coubronne gick av planen med skadekänningar och Alan Henrique fick hoppa in.

I den 66:e minuten hade IFK ett hyfsat läge att ta ledningen i matchen då Robin Sid snyggt skarvade fram bollen till Dé som från ett hyfsat läge drar på ett skott som tyvärr gick förbi målburen.

IFK gjorde i den 75:e minuten ett trippelbyte då Tuco, Tehe Olawale och Riku Sjöroos kom in istället för Jamie Hopcutt, Robin Sid och Dé. Matchen såg ut att bli oavgjord då inget av lagen hade några riktigt farliga chanser. Då, från ingenstans i den 85:e minuten, kom Santeri Haarla dribblandes och lyckades komma igenom ett flertal IFKare för att slutligen överlista Elmo Henriksson.

Efter detta försökte IFK gå för kvittering men några farliga chanser skapades tyvärr inte och hemmalaget tog samtliga tre poäng.

Nästa match för IFK är nästa söndag den 8:e oktober hemma på Wiklöf Holding Arena då FC Lahti från Lahtis kommer på besök. Matchen börjar redan 15:00.