IFK SEGER I CUP-PREMIÄREN

Grönvitt gjorde jobbet och avfärdade division 3 laget KoiPS i kvällens match i den tredje omgången av Finlands cup 2023 som spelades på Havukoski Arena i östra Vanda, strax utanför Helsingfors.

En viss rotation i spelartruppen hade utlovats från ledarhåll och visst blev det det. Jean-Christophe Coubronne var nämligen den ende som fanns kvar i startelvan jämfört med ligamatchen mot KTP senaste lördag. Ett ypperligt tillfälle för bänkspelarna att visa framfötterna och på allvar utmana om en plats i startelvan även i framtiden, alltså.

IFK tog tag i taktpinnen från första minut men trots ett markant spelövertag med ett 20-tal avslut dröjde det till 37´ minuten före Oskari Sallinen, assisterad av Riku Sjöroos, tråcklade sig igenom det väl samlade KoiPS försvaret och stänkte in ledningsmålet för IFK.

Andra akten börjar som den första, med mycket bollinnehav för IFK, och i minut 59´ rullar Sallinen in tvåan efter fint inspel av Jiri Nissinen.

Hemmalaget skapar en viss nerv i matchen när notoriske målskytten i hemmalaget, Ramjar Nariman, målar på lagets första riktiga målchans i den 77´ minuten.

Grönvitt lyckas dock hålla undan från flera baklängesmål och i den 89´matchminuten punterar Tuco matchen genom att lobba in 3-1 till IFK från 40 meter. På stopptid fastställer Anini Jr slutresultatet till 4-1, sett med Grönvita ögon.

IFK är alltså, i och med segern, ett av de 60 lag (de fyra lag som spelar Europaspel i sommar kommer med i turneringen i omgång fem) som nu är klara för omgång fyra. Lottningen sker den 4 maj och matcherna där ligalag ingår är utsatt att spelas onsdagen den 17 maj.

// Sune Eriksson

Målskyttar: 37’ Sallinen 0-1, 59´Sallinen 0-2, 77´ Nariman 1-2, 86´Tuco 1-3, 90+1´Anini Jr 1-4

Varningar IFK: 80´Henrique