IFK lyckades inte ta poäng av SJK

SJK som hittills gått som tåget i Veikkausliiga och inte förlorat en enda match ställdes mot vårt grönvitt som har haft det kämpigare. Gratis inträde tack vare Ömsen och hela 1571 åskådare på Wiklöf Holding Arena. Tyvärr lyckades inte grönvitt ta poäng av SJK denna kväll och inte blev det lättare att spela med en man mindre i cirka en timme.

Matchen började med att Jan “Keegan” Mattsson gjorde avsparken på självaste Fotbollsdagen i Finland. Efter att domare Mohammed Al-Emara blåst igång matchen var det en väldigt låst match i cirka 25 minuter. SJK rullade boll och IFK försvarade sig bra.

I den 27:e minuten kom Moreno fri mot Elmo Henriksson efter en misstänkt offside. Henriksson kom utrusande och lyckades täcka vinklar, Morenos skott gick i stolpen och faran var över…trodde vi. Dessvärre så fångade SJK upp bollen i situationen efter och Diego Rojas slog ett hårt lågt inlägg till Moreno som fick chans att revanschera sig och det gjorde han. 0-1 till gästerna från Seinäjoki.

Bara 3 minuter efter att SJK tagit ledningen kom nästa kalldusch. Denna gång var det Aly Ndom som kom in med dubbarna före i en duell och domare Mohammad Al-Emara visade upp det röda kortet till Ndom. IFK gick till halvtid med 1-0 underläge samt vetskapen om att andra halvlek skulle spelas med en man mindre.

Till andra halvlek var IFKs fokus tydligt - nu skulle vi verkligen ge allt och försöka ta poäng av SJK. Det såg positivt ut trots en man mindre. Pigge Jiri Nissinen hade ett fint väggspel med Robin Sid på högerkanten som gjorde att Nissinen kom i bra läge och drog på med stora kanonen men tyvärr gick skottet över målet. Ju längre matchen gick desto mer risk tog IFK och försökte verkligen flytta upp och skapa chanser. Detta gjorde självfallet att risken för SJK-kontringar ökade.

I den 72:a minuten kom två SJK-spelare mot Alvaro Ngamba som försvarare. Det hela slutade med att Obioha fick bra skottläge att sätta 2:an för SJK men skottet gick förbi. När nästan 80 minuter var spelat så kom då den heta chansen då Samuel Anini Jr drog på ett skott från vänsterkanten som nästan höll på att segla in i mål men Ovie Ejeheri i SJK-målet sträckte ut och lyckades tippa den över målet till hörna. Slutligen i den 84:e minuten kom spiken i kistan då SJK gjorde 0-2 efter en tilltrasslad situation i IFKs straffområde där det grönvita försvaret inte lyckades rensa bort bollen.