Grönvitt besegrades i Kuppis parken

FC Inter 3-0 IFK Mariehamn (1-0)

Första halvlek

Det var en jämn matchinledningen på Veritas Stadion i Åbo. Inter hade lite mera bollinnehav, men hemmalaget hade svårt att hitta igenom. I den 11:e minuten skapar Grönvitt ett av matchens bästa lägen. Robin Sid sätter fart framåt och spelar bollen till Sebastian Dahlström, som snabbt spelar ut till Daniel Enqvist. Bollen spelas sedan direkt in centralt mot Jiri Nissinen, som får iväg ett avslut. Skottet hinner Eetu Huuhtanen göra en fantastisk räddning på.

Ju längre den första halvleken lider, desto lägre tempo får matchen. Inter har sin bästa period i mitten av den första halvleken, men IFK försvarar sig bra.

I den 43:e minuten får Inter en hörna, som gör att bollen ligger lös i IFKs straffområde. Luka Kuittinen får bollen och Matias Riikonen försöker nå bollen, men situationen slutar med att Kuittinen relativt enkelt går ner innanför straffområdet och huvuddomare Joona Manninen pekar på straffpunkten.

Från straffpunkten ger sydafrikanen Darren Smith Inter ledningen med 1-0. Bara någon sekvens senare har Muhamed Tehe Olawale ett kanon läge att kvittera, då bollen dimper ner centralt tio meter från målet. Huuhtanen kommer snabbt ut och gör en ny strålande räddning.

Andra halvlek

En inledning som påminde om den första halvleken. IFK satsade lite mer offensivt, utan att lyckas hitta de riktigt fria ytorna.

I den 55:e minuten får Patrik Raitanen matchens första varning och bara nio minuter senare får han sitt andra gula kort, vilket innebär att Grönvitt är ett decimerat antal utespelare de sista 30 minuterna.

I den 72:e minuten försöker Eero-Matti Auvinen kliva högt upp i banan, men tappar bollen. Inter kan ställa om snabbt och skickar bollen till vänsterkanten där den 16 år gamla Djoully Nzoko finns. Nzoko slår ett fint inspel till en fri Timo Staviski, som på ett sätter 2-0 Inter.

Sex minuter senare får även den 16-årige anfallaren göra mål. Bollen landade precis vid hans fötter i mitten av straffområdet och avslutet var otagbart för Riikonen i målet.

Mot slutet städade Inter av matchen och när kvällens huvuddomare Joona Manninen blåste i pipan för sista gången kunde man konstatera att FC Inter hakar på topp 6 racet i tabellen.