Förlust mot FC Honka

FC Honka- IFK Mariehamn 2-1 (2-1)

Första halvlek

IFK får en drömstart på matchen då man redan i sitt första anfall för dagen lyckas skapa ett avslut via Robin Sid som målvakten lämnar retur på, Riku Sjöroos är framme och kan enkelt stöta in returen! Bästa tänkbara start och redan i matchens andra minut kommer ledningsmålet. I övrigt en matchinledning i högt tempo med aktivt spel och anfallsförsök från båda lagen. Honka är riktigt nära att kvittera i matchens 10e minut då man skapar skottläge efter inlägg från vänsterkanten, dock står Elmo Henriksson för en riktig kanonräddning.

Honka fortsätter första kvarten med att skapa offensivt tryck och har tre hörnor innan klockan visar 15 minuter. I den 16e minuten pekar domaren på straffpunkten efter att Jean-Christophe Coubronne i ett försök att täcka skott fällt en Honka-spelare. Men vem är då framme igen om inte Elmo Henriksson som räddar straffen, vilket för övrigt är hans tredje straffräddning denna säsong.

Honka fortsätter hålla pressen uppe och trycker tillbaka IFK något efter straffmissen. I den 29e minuten får Honka en hörna från höger som slås av Roman Eremenko. Bollen nickas och Henriksson lyckas parera avsluten både en och två gånger efter lite kalabalik i IFK:s straffområde men på tredje försöket lyckas Honka få bollen i nät och ställningen är 1-1. Honkas momentum fortsätter och åtta minuter senare, i den 37e minuten, lyckas man göra 2-1 efter att Clesio snyggt framspelat kan placera in bollen lågt förbi Henriksson.

I den 44e minuten får Mikko Sumusalo syna det röda kortet efter att ha varit sen in i ett brytningsförsök, och IFK får spela resterande del av matchen med en man mindre. 2-1 står på resultattavlan när det blåses av för halvtid.

Andra halvlek

IFK väljer att göra ett dubbelbyte i halvtid, Timi Lahti och Jiri Nissinen kommer in istället för Hussein Usman Suleman och Riku Sjöroos.

Första kvarten av den andra halvleken har ett något lägre tempo än vad som sågs under den första halvleken, och farten i anfallsspelet är inte lika hög. Honka håller fortsättningsvis i taktpinnen och håller bollen mycket på offensiv planhalva.

IFK gör sitt tredje byte för dagen i den 72a minuten då Oskari Sallinen ersätter Robin Sid. Kort därefter är IFK riktigt nära en kvittering i den 75e minuten efter en hörna då Coubronne får iväg ett avslut på en studsande boll, men Rudakov i Honka-målet gör en kanonräddning. Honka kommer inte riktigt upp i samma tempo i sina anfall under andra halvleken, även om Henriksson fått göra ett par fina räddningar emellanåt och Honka är det spelförande laget.

Tuco ersätter Samuel Anini Jr i den 80e minuten. Närmare en kvittering kommer dock inte IFK och matchen slutar 2-1 till hemmalaget Honka efter en andra halvlek som inte mäter sig med den första i underhållningsvärde.