Cupäventyret tog slut

IFK Mariehamn 1-3 KuPS (0-2)

Cupäventyret tog slut ikväll på Wiklöf Holding Arena inför 1782 personer. Jämfört med den senaste matchen mot VPS i ligaspelet, gjorde huvudtränare Bruno Romão många förändringar i startelvan.

Första halvlek

Den första halvleken dominerade KuPS fullständigt. Bortalaget kontrollerade stora delar av bollinnehavet, samtidigt som man skapade en hel del målchanser. Marc Nordqvist stod för ett par fina räddningar, men i den 20:e minuten fick Grönvitts målvakt se Jonathan Muzinga nicka in ledningsmålet.

KuPS fortsatte på samma inslagna väg och Grönvitt hade stora problem att få kontroll över matchbilden. En kvart efter ledningsmålet utökade Muzinga gästernas ledning. Anfallaren fick i väg ett distinkt avslut från vänsterkanten, som tillsist gick stolpe in.

Andra halvlek

I den 56:e minuten gjorde IFK hela fyra byten. In kom Muhamed Tehe Olawale, Hugo Cardoso, Sebastian Dahlström och Eero-Matti Auvinen.

Någon minut senare skickade Arttu Heinonen in en frispark mot boxen och olyckligtvis gick den via en IFK-spelare, före man kunde konstatera att KuPS utökat ledningen igen.

Mot slutet av matchen vaknade IFKs offensiva spel till liv och i den 87:e minuten gav det tillsist utdelning. En frispark spelades in mot Okereke, som nickade bollen mot mål. KuPS målvakten släppte retur och efter ett flipperspel stötte Olawale Tehe in reduceringen.

Grönvitt var också nära att reducera ännu en gång på slutet, när Olawale Tehe fick i väg ett avslut. Aatu Hakala gjorde dock en fantastisk räddning och när huvuddomare Petri Viljanen blåste för fulltid kunde man konstatera att årets cupäventyr är över för Grönvitts del.

Nu väntar ett par träningar innan Grönvitt åker till Ekenäs på onsdag för att möta EIF i ligaspelet. Matchen har avspark kl. 21:00 och du kan följa matchen i Restaurang Grönvitt. Mer information om den matchen kommer inom kort.

/ Elis Åberg

IFK Mariehamn idag:

Marc Nordqvist – Usman Suleman – Patrik Raitanen (56’ Eero-Matti Auvinen) - Michael Fonsell – Emmanuel Okereke – Jiri Nissinen – Emmanuel Patut (56’ Sebastian Dahlström) – Matias Ojala – Jayden Reid (56’ Hugo Cardoso) – Oskari Sallinen – Leo Andersson (56’ Muhamed Tehe Olawale)

IFKs mål: 87’ Muhamed Tehe Olawale (1)-3

Publiksiffra: 1782 personer

Nästa match: Ekenäs IF – IFK Mariehamn 19.6 kl. 21:00 på Ekenäs Sparbank Arena Veikkausliiga Omgång 12