Bortalaget ett mål starkare

Formstarka VPS från Vasa gästade Wiklöf Holding Arena idag. Matchen var grundseriens sista och efter denna väntar nu spel i den nedre serien för Grönvitt. IFK ställde upp med en offensiv startelva, till exempel var Dé från start efter några matcher på bänken

Första halvlek:

IFK började den första halvleken starkt med två hörnor. En av dem var på väg att bli riktigt farlig, men en kommunikationsmiss gjorde att ett avslut icke kom iväg.

Direkt efter läget fick VPS en kontring, som Peter Michael lyckades göra mål på.

Trots det tidiga ledningsmålet för bortalaget, så fortsatte IFK med sin press. Bara några minuter senare skulle det ge utdelning. Robin Sid snappade upp bollen en bit utanför straffområdet och på ett klassiskt Sid manér avlossade han ett välplacerat skott som dök precis intill Teppo Marttinens vänstra stolpe. Måljublet på WHA ekade över arenan och IFK fick tillbaka sin energi.

Jamie Hopcutt var spelmotorn som fördelade ut bollarna till kanterna, mesta dels till högerkanten med Albin Granlund som mottagare.

Efter drygt en halvtimme spelad bröt VPS bollen i offensiv zon och man spelade snabbt ut till vänsterkanten. Från den kanten kom ett inlägg som letade sig ända fram till en fristående Evgeni Bashrikov, som enkelt kunde placera in 2-1 målet för VPS.

Fem minuter innan halvtidspausen skapade IFK två fina lägen, som båda olyckligtvis nickades precis utanför Marttinens vänstra stolpe.

Andra halvlek:

Inför den andra halvleken gjorde IFK ett byte. Dé som hade fått ett gult kort i den första byttes ut och in kom Samuel Anini Jr.

Grönvitt kontrollerade bollinnehavet i början, men VPS försvarade sig bra och IFK hade därför svårt att komma igenom det disciplinerade bortalaget.

IFK gjorde en ändring i formationen i mitten av den andra halvleken. Man spelade med två anfallare istället för en, för att försöka få mer tryck i den offensiva boxen. Det lyckades aldrig riktigt och VPS fortsatte försvara starkt.

Precis som VPS tränare Jussi Nuorela sade på presskonferensen efter matchen, så kändes det som att ”Vepsu” var närmre ett tredje mål än IFK var sitt andra i slutet.

Passningsspelet var också det alldeles för dåligt på slutet och till sist rann tiden ut i sanden för Grönvitt. VPS tionde raka seger var ett faktum och nu väntar fem raka ”finaler” för IFK Mariehamn i den nedre slutspelsserien.

I den nedre slutspelsserien väntar AC Oulu, FC Haka, FC Lahti, Ilves och KTP.